TLP Tenerife 2024 groot succes, data 2025 gekend!

TLP Tenerife 2024 succes en data TLP 2025 - foto LAN Party
Foto: TLP-Tenerife.com

Technologie en entertainment trekken duizenden bezoekers

Het jaarlijkse technologie- en entertainmentevenement TLP Tenerife heeft in 2024 een indrukwekkende comeback gemaakt. Met meer dan 60.000 bezoekers in zes dagen tijd heeft het evenement zijn positie als toonaangevend platform voor technologie en nieuwe trends in Spanje herbevestigd.

Overweldigend succes in 2024

Van 3 tot en met 8 september 2024 vormde het beurscomplex in Santa Cruz de Tenerife het bruisende hart van technologie, innovatie, Aziatische cultuur, manga, anime, cosplay en videogames.

Rosa Dávila, voorzitter van de eilandraad van Tenerife, benadrukte het belang van deze hernieuwde editie:

“We hebben een toonaangevend evenement voor technologie en nieuwe trends op nationaal niveau teruggebracht. Deze dagen heeft het beurscomplex de ‘TLP-geest’ teruggekregen die nooit verloren had mogen gaan.”

Hoogtepunten van het evenement

TLP Tenerife 2024 bood een gevarieerd programma met onder meer:

  • Educatieve sessies over karakteranimatie, kunstmatige intelligentie, robotica en programmering
  • Optredens van bekende influencers, streamers en YouTubers met in totaal meer dan 67 miljoen volgers
  • Esports-competities
  • K-pop en cosplay-wedstrijden
  • Panels met bekende stemacteurs uit de game- en filmindustrie

Inclusiviteit en jonge werknemers

Het evenement zette ook in op inclusiviteit en werkgelegenheid voor jongeren. Juan José Martínez, raadslid voor Innovatie, Onderzoek en Ontwikkeling, meldde dat er 170 mensen werden ingehuurd, voornamelijk tussen de 18 en 30 jaar oud.

Tien procent van hen had een vorm van handicap, waarmee het evenement voldeed aan de gestelde doelstellingen op het gebied van diversiteit en inclusie.

TLP Tenerife 2025 keert terug naar oorspronkelijke data

Het succes van de 2024-editie heeft de organisatie doen besluiten om in 2025 terug te keren naar de oorspronkelijke zomerperiode.

“TLP Tenerife 2025 zal plaatsvinden van 15 tot 20 juli 2025, waarmee we volgend jaar opnieuw kunnen genieten van het evenement als start van de zomer.”

Wat maakt TLP Tenerife uniek?

TLP Tenerife, nu reeds zijn vijftiende editie, onderscheidt zich door zijn brede aanbod. Het evenement combineert twee hoofdgebieden:

  1. De LAN Party-zone: hier kunnen deelnemers meerdere dagen met hun eigen computerapparatuur verblijven en gamen.
  2. De Summer-Con: een gebied gewijd aan recreatieve en educatieve activiteiten rond manga, strips, animatie en Aziatische cultuur.

Deze mix van technologie, gaming, Aziatische popcultuur en educatie maakt TLP Tenerife tot een uniek evenement dat jaarlijks duizenden enthousiastelingen trekt. Bron en Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…