El Médano wereldcentrum van windsurfen

El Médano wereldcentrum van windsurfen - PWA Windsurf World Cup 2024

Tenerife Windsurf World Cup in El Médano

Van zondag 4 tot zondag 11 augustus wordt El Médano, Granadilla de Abona het wereldcentrum van het windsurfen. Het strand van El Cabezo, in El Médano, zal het toneel zijn van de Tenerife Windsurf World Cup, een evenement dat deel uitmaakt van het wereldwijde circuit van professionele windsurfers. Dit is de tiende keer dat de gemeente dit prestigieuze evenement op internationaal niveau organiseert.

Een evenement van wereldklasse

Het evenement, dat na vier jaar terugkeert naar El Médano, werd vandaag gepresenteerd tijdens een persconferentie.

Deze wereldkampioenschappen, gezamenlijk georganiseerd door Blue Lights Events en de Federación Insular de Vela de Tenerife, brengen de beste windsurfers van de PWA Windsurfing World Tour naar Tenerife. Het evenement wordt onder meer gesponsord door de gemeente Granadilla de Abona, het Cabildo van Tenerife en de regering van de Canarische Eilanden.

Belang van het evenement

Óscar Delgado benadrukte het belang van het terughalen van deze wereldkampioenschappen na vier jaar. Dit is het resultaat van gezamenlijke inspanningen tussen publieke administraties en professionals uit de sector. Het evenement brengt de grote namen van deze sport terug naar de kust van Granadilla de Abona, Tenerife.

Dimple Melwani verklaarde dat Tenerife zichzelf opnieuw op de internationale kaart zal zetten door dit evenement. Dit benadrukt het belang van dit deel van het eiland, waar deze sport een toeristische trekpleister is, en alles met de steun van een gevestigde merknaam zoals de PWA.

Een duurzaam en lokaal evenement

Wethouder María Luz Fernández benadrukte dat het voor Granadilla de Abona van belang is om dit evenement nogmaals te mogen organiseren. Het spektakel op de golven keert terug naar het strand van El Cabezo, een wereldwijd referentiepunt voor windsurfen vanwege de ideale omstandigheden.

Topdeelnemers en activiteiten

Dany Bruch bedankte de gemeente en de andere sponsors voor hun steun om dit evenement mogelijk te maken, waarbij meer dan 80 gerenommeerde windsurfers uit heel Europa, de Verenigde Staten en Japan zullen deelnemen. De competitie zal zowel mannen- als vrouwencategorieën bevatten in de wave-modus. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten gepland, zoals lezingen en workshops over de mariene wereld en het ecosysteem van de Canarische Eilanden.

Bij de vrouwelijke deelnemers is een van de grote attracties Iballa Ruano, twaalfvoudig wereldkampioen en een legende van de Canarische sport. Zij zal onder andere strijden tegen de jonge María Morales Navarro van Granadilla, die de wedstrijd binnengaat als tweede in de wereldranglijst.

In de mannencategorie moeten we vooral letten op Julian Salmonn, de Duitse windsurfer die in El Médano woont en zijn eerste finale in de wereldbeker in Pozo Izquierdo heeft gehaald. Ook zullen aanwezig zijn de drievoudig wereldkampioen Víctor Fernández, Marino Gil, Philip Köster en Ricardo Campello.

Volledige programma lees je hier.

De openingsceremonie vindt plaats op zondag 4 augustus om 19u00, met een parade en batucada van alle deelnemers van het strand van El Cabezo naar het plein van El Médano, waar de presentatie van het evenement om 20u00 zal plaatsvinden. De competitie begint de volgende dag, maandag 5 augustus, vanaf 13u30. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…